Leerzame vakantiebaan voor HBO Student

Leerzame vakantiebaan voor HBO Student
Opdracht: Crowdfunding Marketing/Communicatie

Periode juni – medio november a.s. voor gemiddeld 12 uur per week
Vergoeding in overleg

Wil jij leren hoe crowdfunding in zijn werk gaat? Heb je affiniteit met duurzame en sociale innovatie? Lees dan snel verder! Tijdens deze Stage Crowdfunding marketing/social media ondersteun je op diverse manieren ons project. Je werk tactief mee in ons project. Je helpt ons bij de voorbereiding en de uitvoering van de crowdfunding campagne.

De Tikondane Foundation Nederland (TFN) is op zoek naar 1-2 HBO/academische studenten die, vanaf juni t/m medio november 2015 voor zes maanden, een opdracht uit willen voeren bij het TFN.
TFN heeft een Business Plan geschreven voor Tikodane Community Centre in Zambia, waarmee verdere verzelfstandiging en zelfredzaamheid in een periode van vijf jaar wordt door ontwikkeld. Voor de uitvoering van dit plan is reeds een groot deel toegezegd, maar er is nog een behoefte van €50.000,- welke we middels crowdfunding willen verwerven.

In de rol van community manager zorg je via digitale kanalen op innovatieve manieren voor een structurele dialoog met de achterban (fans, vrijwilligers, donateurs, partners) van TFN. Jouw doel is de bekendheid en betrokkenheid van de doelgroep bij de campagne te versterken en zo meer promotors te krijgen en als gevolg daarvan uiteindelijk meer inkomsten.

Wat vragen we van je

1) Tijdens de voorbereiding van de campagne;

– je helpt mee creatief invulling te geven aan het campagne draaiboek.
– Je werkt actief mee aan de ontwikkeling van een duidelijk en aansprekende unieke boodschap.
– je werkt inhoudelijk campagne acties uit in berichten welke tijdens de campagne gepost kunnen worden op Facebook, Twitter, LinkedIn, e.d.

2 Tijdens de uitvoering van de campagne

– ben je verantwoordelijk voor het managen en updaten van de social media kanalen binnen (Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube);
– hou je de websites van de campagnes in de gaten: zijn er veel donaties binnengekomen en acties gestart? Je rapporteert hierover op overzichtelijke wijze aan TFN;
– Signaleert opvallende zaken en onderneemt daarop actie;
– Je zoekt naar kansen om meer verkeer op de websites te krijgen, bv. via social media;
– Je reageert pro-actief en op de juiste manier op de reacties;
– Je bouwt aan een community waarin de doelgroepen zich aangemoedigd voelen om actief te participeren.

3 Aan het eind van de uitvoeringsperiode
– Lever je een campagne draaiboek op voor TFN;

Jouw profiel
Jij: hebt lef en ziet kansen. Je durft de telefoon op te pakken en te netwerken en denkt mee over hoe we ons project tot een succes kunnen maken. Je bent nauwkeurig en hebt oog voor detail. Je hebt gevoel voor storytelling en kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken. Bovendien vindt je het leuk eigen invulling te geven aan deze opdracht en verantwoordelijk te zijn voor eigen deel. Je kunt meedenken over marketingacties, of een eigen opdracht uitvoeren. Beschik je over dit profiel, kom dan snel ons team versterken!
• Je hebt een commercieel inzicht
• Je bent handig met social media
• Je durft de telefoon op te pakken en bent schriftelijk sterk
• Je volgt een hbo/wo studie richting communicatie of marketing
• Je kunt 12 uur per week vrijmaken vanaf 16 juni 2015 en beschikbaar voor 6 maanden
• Je bent enthousiast, zelfstandig en pro-actief

Wat bieden wij?
We bieden je per begin juni 2015 een uitdagende stage voor circa 6 maanden in een informele sfeer in Breda. Crowdfunding wordt een steeds belangrijkere vorm propositie ontwikkeling en jij kunt hiermee ervaring opdoen! Er is voldoende ruimte voor eigen initiatief maar we geven ook de nodige ondersteuning.
Ook is er een professionele crowdfunding coach aanwezig. De vergoeding is in overleg op projectbasis. Daarbij kunnen we je een verblijf aanbieden van 5 dagen in de Tiko Lodge Zambia. Bij goede prestaties en succes is het mogelijk andere crowdfundingprojecten te ondersteunen..

Als jij zin hebt in deze uitdaging en je herkent jezelf in de persoon die wij zoeken, reageer met jouw motivatiebrief en CV. Stuur deze voor 16 juni 2015 naar: tikondanefoundation@gmail.com.
Wil je meer weten of heb je aanvullende vragen over deze opdracht neem dan contact op met onze secretaris: Anne Steenhauer, tikondanefoundation@gmail.com of tel.nr. 076-5417014.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Bijlage:
Naam organisatie : Tikondane Foundation Nederland
Branche: Community Based Tourism in Zambia ( hotelwezen)
Aantal medewerkers: 5 bestuursleden
Adres: ‘t Sas 2 4811 WC Breda
website: www.tikondanefoundation.nl
website Tikondane Community Centre Zambia: www.tikondane.org
email: tikondanefoundation@gmail.com
secretaris: Anne Steenhauer
tel.nr. 076-5417014

Gegevens van de opdracht:
De Tikondane Foundation Nederland (TFN) is opgericht om het werk van het “Tikondane Community Centre” ( TCC ) te Katete, Zambia te ondersteunen. Met als doelstelling de armoede te bestrijden middels scholing en leerwerkprojecten, gebaseerd op het “19 steps out of poverty programme” wat gestart is in 1999.
Na 16 jaar werken er inmiddels in het TCC 85 Zambianen die een vrijwilligersvergoeding en sociale hulp krijgen. Het centrum is nu nog voor haar inkomsten grotendeels afhankelijk van donaties. Er wordt geprobeerd om via eigen activiteiten zelf inkomsten te verwerven. Denk daarbij aan het runnen van een lodge en restaurant, verkoop van groenten, pindakaas, handcraft, etc. Men is echter nog onvoldoende zelfredzaam. Daar wil TFN iets aan doen met een begeleidingsprogramma.
TFN heeft gekozen voor een exit-plan met een potentiele propositie. Met dit exit-plan wil TCC binnen 5 jaar de lodge volledig verzelfstandigen. Alles moet zelfstandig gerund worden door Zambiaans Management. De winst van de Lodge, gaat naar het “ Tikondane Community Centre” om de organisatie en uitvoering van de leer- werkprojecten te verder te bekostigen.
Armoede bestrijden door ondernemerschap te stimuleren.
TFN bestaat uit 5 bestuursleden, ondersteund door een aantal deskundigen en is ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) goedgekeurd en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Breda.
Een recentelijk vastgesteld Business Plan is basis voor de realisatie van de weg naar zelfstandigheid van de Tiko Lodge onder Zambiaans Management. Voor een goede start zijn investeringen nodig in de lodge en dient het personeel en management geschoold te worden. Om dit te realiseren is een start kapitaal nodig, hetgeen de stichting wil verwerven via Crowdfunding,
Begeleiding van de HBO of Academisch student: Er is een crowdfunding coach aanwezig en HBO geschoolde bestuursleden. Reden van de opdracht is het ontbreken van tijd en kennis van de bestuursleden m.b.t. sociale media, marketing en communicatie.
Gesprekken met geschikte kandidaten starten vanaf 16 Juni.