TIKO LODGE RESTAURANT

Het restaurant is de hele dag open van 07.00 tot 22.00 uur maar warme maaltijden zijn wel op gezette tijden. Door de week kookt de keuken ook gratis lunch voor de “crew”: Meestal cowpeas (soort boontje) of zoete aardappelen of pap.

Voor de Zambianen mag geen dag voorbij gaan zonder “nshima”, hun traditionele maaltijd van maïs bloem gemaakt. Het wordt gegeten met groente, vlees, kip of vis. Maar de keuken “crew is gewend “westerse” schotels klaar te maken zoals panenkoeken, omeletten, frietjes en aardappelpuree, verschillende salades, pasta en rijst schotels.

Er wordt bijna dagelijks brood gebakken en in het seizoen wordt jam en pindakaas gemaakt.
Groenten komen uit de eigen moestuin of van de lokale markten.

Het restaurant heeft een vergunning om alcoholische drank te verkopen.
Een Zambiaans biertje kost ca. €1.50.

 

 

 

 

 

 

 
Het restaurant

 

 

 

 

 

 

 
Ontbijt op de veranda

De keuken “crew”

 

 

 

 

 

 

 
De keuken “crew”

 

 

 

 

 

 

 
Brood wordt bijna dagelijks gebakken

 

 

 

 

 

 

 
Rachel versierd een feestelijke taart

 

 

 

 

 

 

 

Nishima wordt klaargemaakt op de buitenplaats

 

 

 

 

 

 

 

 Net als de meeste keuken crew, Tamara is een

alleenstaande ouder met drie kinderen
 

 

 

 

 

 

 

 
Lunch met gasten op de veranda
 

 

 

 

 

 

 

 
 Tijd voor een coke
 

 

 

 

 

 

 

 

Cowpeas voor de “crew”
 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstmaaltijd

 

 

 

 

 

 

Nishima met groenten