Vakantiebeurs 2013

9 t/m 13 januari 2013

Stichting Tiko heeft voor de eerste keer een stand gehuurd op de Vakantiebeurs in Utrecht. De stand van de stichting maakte deel uit van de Wereld Hulp Markt.
Om de buurt hebben de bestuursleden lange uren gemaakt en met veel belangstellenden gepraat.
De meeste interesse was er voor vrijwilligerswerk. Het betrof niet alleen jonge mensen maar ook volwassenen, veelal met pensioen leeftijd, die op Tiko wilden werken. Gelukkig hadden wij net een ‘vrijwilligerspakket’ uit Tiko gekregen met uitgewerkte ideeën over de mogelijke activiteiten voor vrijwilligers.
Wij hebben ook kennis gemaakt met de stand van de Zambian Tourism Board en ideeën uitgewisseld over hoe ze Tiko kunnen helpen. Er waren op de Wereld Hulp Markt ook een paar vrijwilligers organisaties die zorgen voor een totale pakket voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen in verschillende landen – maar geen van hen had Zambia op de lijst. Als het aan ons ligt gaat dat veranderen!
Wij hopen dat met de vele nieuwe contacten, de naam van Tikondane Community Centrum en in derdaad het land Zambia zelf meer in de belangstelling komt.