Vrijwilligerswerk op Tiko

De boodschap die je van Tikondane Community Centre krijgt is: “kom langs, blijf zo lang als je wil, iedereen is welkom” en inderdaad, dankzij de Zambiaanse editie van de “Lonely Planet” gids, waarin het centrum staat vermeld, vinden veel  ‘backpackers’ en andere reizigers hun weg naar Tiko.  Maar stel dat je een poosje wil blijven en echt “meedoen”.
In dit geval hoef je geen strakke plannen van te voren te maken. Eenmaal gearriveerd op Tiko (en eerst bijgekomen van de reis) ga je een kijkje nemen in iedere afdeling en langzamerhand vind je je eigen plek. Als je computervaardig bent is er altijd wat te doen.

De school natuurlijk, met ruim 600 honderd leerlingen, kan altijd mensen gebruiken om het lees niveau van achtergestelde kinderen op te krikken. Als je handig ben loop mee met de werkploeg, of bij de timmerman, er zijn klussen genoeg. Vera, de naaister, heeft zeker wat voor je te doen, of misschien wil je aankloppen bij de weefsters of de AIDS Counsellor of de tuinmannen of de keuken prinsesjes. Of, net als Jessica, uitleg over zonnen lampen geven.

Zelfs voor studenten die een stage wil lopen, bv. studenten van de NHTV, zijn er mogelijkheden genoeg (en voorbeelden genoeg).
Maar een poosje meewerken op Tiko is geschikt voor alle leeftijden!

Stichting Tiko kan je wegwijs maken. De meeste bestuursleden zijn verschillende keren op Tiko geweest en hebben daar gewerkt in de school, in het restaurant en achter de computer.

 

Om meer te lezen over vrijwilligerswerk hier aanklikken.

Neem contact op: stuur een email naar tikondanefoundation@gmail.com
Wat je ook doet je vindt altijd veel vriendelijke lokale mensen en ook veel kinderen, die graag kennis met je willen maken.